back

Власна пожежна команда працюватиме в Кіптівській ОТГ

26-10-2017 | 14:43

У селі Підлісне Кіптівської об’єднаної територіальної громади сьогодні, 26 жовтня, відкрили пожежне депо.

Це значна подія для громади, адже відтепер реагування на надзвичайні події буде більш оперативним. Відтак, зросте рівень безпеки жителів сіл та селищ ОТГ.

Серед учасників урочистого відкриття — голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, начальник управління ДСНС України в області Роман Гордовий, сільський голова Кіптівської ОТГ Володимр Кучма, депутат обласної ради Ірина Грозенко.

Новостворене депо розмістили в будівлі колишнього колгоспу, яке після капітального ремонту отримало нове життя. Тут цілодобово нестимуть чергування двоє рятувальників. Загальний склад місцевої пожежної команди — п’ять осіб.

Уже сьогодні бійці заступили на перше чергування.

На реконструкцію приміщення пожежного депо та придбання необхідного обладнання сільська рада витратила майже 810 тисяч гривень власних коштів, з яких 123 тисячі пішли на обладнання для пожежного автомобіля. Цю техніку Кіптівська ОТГ отримала від управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. На протипожежне, рятувальне та захисне обладнання використали 25 тисяч гривень, на спецодяг та захисні костюми для пожежних — 28 тисяч.

 

За інформацією Кіптівської
об’єднаної територіальної громади