back

Між Чернігівською облдержадміністрацією та ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» підписано Меморандум

25-05-2012 | 08:05

24 травня в обласній державній адміністрації відбулася зустріч заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Миколи Стрільця, заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка та начальника управління охорони здоров'я Галини Василькової з хворими нефрологічного профілю які отримують послуги з гемодіалізу в недержавному діалізному центрі ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна».

Того ж дня між Чернігівською обласною державною адміністрацією та ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» підписано Меморандум про врегулювання проблемних питань з іноземними інвесторами, які реалізують проект зі створення діалізного центру в Чернігівській області.

На сьогодні в регіоні лікування методом програмного діалізу отримують 126 хворих, з них 77 – у відділенні нефрології та гемодіалізу Чернігівської обласної лікарні та його амбулаторних відділеннях у мм. Прилуки та Ніжин. Усі хворі в повному обсязі забезпечені відповідними медикаментами та витратними матеріалами за рахунок коштів обласного бюджету.

З метою покращення якості та забезпечення доступності хворих з нирковою патологією до цього виду медичної допомоги на базі Прилуцької та Ніжинської центральних міських лікарень відкриті відділення амбулаторного гемодіалізу Чернігівської обласної лікарні, додатково встановлено 10 діалізних апаратів із системами водоочистки.

У 2010 році в області були створені сприятливі умови для будівництва в м. Чернігові амбулаторного діалізного центру ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» в рамках реалізації іноземного інвестиційного проекту. Всі договірні зобов’язання з боку обласної державної адміністрації виконані.

Питання надання медичної допомоги хворим методом програмного гемодіалізу в недержавному діалізному центрі ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» в м.Чернігові на даний час врегульоване.

Ситуація знаходиться під особистим контролем голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка.

За повідомленням управління охорони здоров`я облдержадміністрації