back

Віктор Тканко: співпраця органів виконавчої влади області з козацькими громадськими організаціями покращилася, але ще є над чим працювати

24-05-2012 | 16:08

24 травня заступник голови облдержадміністрації  Віктор Тканко провів чергове засідання Ради українського козацтва Чернігівської області. Керівники козацьких громадських організацій області разом з  керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації обговорили  стан виконання Плану роботи Ради українського козацтва області на 2012 рік, який був прийнятий оновленим складом Ради у січні поточного року.

Відкриваючи засідання, Віктор Тканко поінформував присутніх про те, що згідно з планом Ради в області проводяться численні заходи. Зокрема, 17 лютого поблизу Новгород-Сіверського відбувся захід зі вшанування пам’яті видатного козацького полковника Івана Богуна, в якому взяли участь представники козацьких організацій, влади, науковці. За сприяння управління освіти та науки облдержадміністрації в Чернігові проводяться «Козацькі ігри — дозвілля для всіх». У деяких районах області козацькі організації самостійно реалізують цікаві проекти. Здійснюється інформаційний супровід цих заходів. Зокрема, на сайті обласної державної адміністрації створена нова рубрика — «Рада українського козацтва Чернігівської області».

У той же час, як зазначив він, існує і низка проблемних моментів  у співпраці  регіональної влади  і козацьких організацій. За словами Віктора Тканка, деякі передбачені Планом роботи заходи не проводяться, подекуди відсутня ініціатива з боку самих козацьких організацій, деякі структурні підрозділи обласної державної адміністрації формально підходять до питання співпраці з козацькими громадськими організаціями. Тож потрібно працювати над усуненням цих недоліків. 

В цілому ж Віктор Тканко відмітив той факт, що співпраця органів виконавчої влади з козацькими громадськими організаціями покращилася в порівнянні з минулим роком.

У ході засідання був частково оновлений склад  Ради українського козацтва Чернігівської області, обрано заступника голови та секретаря Ради. Ними стали відповідно Леонід Мацерук (головний отаман Чернігівського округу Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорізьке») та Ігор Кроха (голова Чернігівського окремого козацького полку Георгія Победоносця).

Також учасники засідання обговорили питання, пов’язані з організацією та проведенням у м. Батурин обласного козацького свята та спортивно-патріотичної гри для учнів 4-5-х класів «Козацькі ігри — дозвілля для всіх».

Підсумовуючи засідання, Віктор Тканко висловив упевненість у тому, що співпраця між органами виконавчої влади та козацькими громадськими організаціями продовжуватиметься.

Чергове засідання Ради відбудеться в наступному кварталі.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації