back

Стан підготовки до літньої оздоровчої кампанії – на контролі у влади

24-05-2012 | 14:08

24 травня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки до літньої оздоровчої кампанії 2012 року, яку провела заступник міністра соціальної політики Лідія Дроздова. До селекторних залів Укртелекому в регіонах були запрошені заступники голів облдержадміністрації, начальники управлінь у справах сім’ї та молоді, керівники структурних підрозділів ОДА, які причетні до оздоровлення та відпочинку дітей.

Аналізуючи реальний стан підготовки до оздоровчої кампанії Лідія Дроздова, зокрема, зазначила, що у державному бюджеті цього року на оздоровлення та відпочинок дітей передбачено 419 млн.гривень. За кошти держави оздоровиться та відпочине 2 млн.700 тис. дітей, що становить 63,6% від загальної кількості дітей в Україні.

За її словами, у 19 регіонах країни в поточному році збільшено прогнозовану кількість дітей охоплених оздоровчими та відпочинковими послугами. Серед них і Чернігівська область – де планується надати ці послуги 60% дітей.

Водночас вона наголосила на необхідності збільшення саме оздоровчих послуг. Загалом в країні налічується 18 тис. дитячих оздоровчих закладів, із них 16 тис. надають відпочинкові послуги.

Ще одне актуальне питання - це закриття закладів відпочинку та оздоровлення. За останні роки закрито 100 стаціонарних закладів відпочинку та оздоровлення. Найбільша таких закладів скорочено в АР Крим (15), Донецькій (10), Запорізькій (11), Рівненській (6) областях.

Разом з тим, не менш важливим, на думку заступника міністра соціальної політики, є питання якості послуг, забезпечення зразкового санітарного стану місць відпочинку і медичного нагляду та безпеки життєдіяльності дітей під час оздоровлення та відпочинку.

На селекторній нараді було заслухано інформацію регіональних керівників, до яких були висловлені зауваження.

Щодо стану підготовки до оздоровчої кампанії в Чернігівській області слід зазначити, що на відпочинок та оздоровлення дітей цього року планується використати майже 45 млн. гривень, що перевищує минулорічні показники на 9 млн. гривень. Як і в 2011 році оздоровчими та відпочинковими послугами планується охопити не менше 60% дітей шкільного віку. Причому 44% від загальної кількості послуг складуть оздоровчі.

Також в області заплановано стовідсоткове забезпечення оздоровчими та відпочинковими послугами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 74% - дітей з багатодітних та малозабезпечених родин, 51% - дітей-інвалідів, 49% - дітей постраждалих від наслідків ЧАЕС.

Влітку на Чернігівщині функціонуватимуть 25 закладів оздоровлення та відпочинку, із них: 23 позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, 2 санаторного типу. Відпочинкові послуги надаватимуть 514 шкільних таборів, 14 таборів праці і відпочинку та 2 наметові містечка.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації