back

Віктор Геращенко провів робочу нараду

24-05-2012 | 11:27

24 травня заступник голови облдержадміністрації з питань будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Геращенко провів робочу нараду з керівниками будівельних організацій області, на якій обговорили актуальні питання програми здешевлення вартості іпотечних кредитів.

У нараді також взяли участь начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Анатолій Бойко, начальник управління регіонального розвитку головного управління економіки облдержадміністрації Олександр Капелюха, директор Чернігівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Анатолій Ярошевський.

Як зазначалося, за програмою здешевлення доступного житла в поточному році області передбачено майже 6 млн грн та здешевлення вартості іпотечних кредитів - 17,1 млн гривень. Намічено здати в експлуатацію 513 квартир. Для цього необхідно буде залучити понад 100 млн грн кредитів комерційних банків. Тож від будівельних організацій чекають конкретних пропозицій щодо об’єктів будівництва, які здаватимуться цьогоріч і відповідають вимогам програми. Пропозиції будуть надіслані до Міжвідомчої комісії при Мінрегіоні для затвердження. 

Директор Чернігівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Анатолій Ярошевський повідомив, що фонд вже активно розробляє внутрішні нормативні документи для участі у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації