back

На Чернігівщині відкрито парк природи

18-10-2017 | 13:25

Минулого тижня у Козелецькому районі відбулося офіційне відкриття парку природи «Беремицьке». У тестовому режимі він почав працювати навесні цього року. Створення парку розпочалося ще у 2015 році, роботи з розширення та наповнення території ведуться й досі. Його діяльність спрямована на збереження і комплексне вивчення унікальних природних комплексів Чернігівського Придесення, їх ефективного використання в оздоровчих, рекреаційних, наукових та просвітницьких цілях.

Програма відкриття включала і проведення круглого столу «Екоідеї в Україні. Ревайлдінг — перспективна природоохоронна ідеологія». Серед учасників — представники нідерландського інноваційного фонду ARK Nature, Державного агентства лісових ресурсів України, Національного університету біоресурсів і природокористування України Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, представники департаментів екології та природних ресурсів, культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, а також об’єктів природно-заповідного фонду та громадськості.

Гості «Беремицького» ознайомилися з новоствореними екологічними стежками, містками та оглядовою вежею. До речі, тут можна зустріти тарпаноподібних коней, козуль, туроподібних биків, зайців та близько 70 видів пташок. За словами керівництва парку, в подальшому на їхній території знайдуть собі домівку олені, лосі та зубри.

У парку природи проводять безкоштовні екскурсії для місцевих школярів.

 

 

За інформацією
Департаменту екології та природних ресурсів
 Чернігівської облдержадміністрації
та Департаменту культури і туризму, національностей
та релігій Чернігівської облдержадміністрації