back

Станіслав Прокопенко зустрівся зі студентами Чернігівського державного технологічного університету

23-05-2012 | 15:58

23 травня з нагоди Дня науки перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко зустрівся зі студентами, аспірантами та молодими вченими Чернігівського державного технологічного університету.

Проректор університету з науково-педагогічної роботи Володимир Казимир поінформував гостей про наукові здобутки студентів, аспірантів і молодих вчених навчального закладу. Студенти університету презентували свої наукові розробки, зокрема, проекту «Рада» (створення системи голосування депутатів Чернігівської обласної ради) та спільного проекту з Чернігівською ТЕЦ щодо вдосконалення технологій завантаження вугілля.

Вітаючи професорсько-викладацький колектив, студентів та аспірантів Чернігівського державного технологічного університету Станіслав Прокопенко зазначив, що науковців і освітян єднає розуміння необхідності спрямовувати свої зусилля на поглиблення наукових досліджень, інтеграцію науки і освіти, формування інтелектуально орієнтованої економіки, утвердження авторитету України серед провідних країн світової спільноти. 

«Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій - основа економічного зростання держави, запорука її майбутнього. Головним завданням освітньої політики Чернігівщини сьогодні є створення такої системи вищої освіти, яка б, по-перше, соціально, ментально і культурно відтворювала потреби регіону і держави в цілому, по-друге, органічно вписувалася в міжнародну систему освіти, відображаючи її загальнолюдські потреби та інтереси», - наголосив він.

Станіслав Прокопенко також відмітив, що за підтримки керівництва області та завдяки зусиллям адміністрації та всього колективу навчального закладу про університет дізнались далеко за межами України: від Великої Британії до Китаю. Студенти та викладачі отримали можливість поглиблювати свої знання в одному з кращих навчальних закладів Великої Британії – Гліндворському університеті. Створено умови для налагодження плідної співпраці з освітянами КНР. А впровадження багатьох програм стало справжніми новаціями на теренах області.

Чернігівський державний технологічний університет, за його словами, - це потужний, самостійний навчальний заклад, один з провідних університетів області та країни, про що свідчать щорічний високий конкурс серед абітурієнтів (6-11 осіб на місце), відповідна  матеріально-технічна база вузу та кваліфікований кадровий склад.

Відзначаючи освітянські і наукові здобутки закладу, перший заступник голови облдержадміністрації підкреслив, що обласна адміністрація й надалі працюватиме над створенням всіх необхідних умов для плідної співпраці студентів, роботодавців і університету з питань працевлаштування та практичної підготовки, кращого узгодження переліку напрямків і спеціальностей, за якими ведеться підготовка, з потребами області. 

Від імені Чернігівської обласної державної адміністрації та себе особисто Станіслав Прокопенко привітав професорсько-викладацький колектив, студентів, аспірантів з професійним святом, побажав щастя, здоров’я, сил і натхнення та вручив кращим студентам–науковцям університету відзнаки обласної державної адміністрації.  

На завершення зустрічі учасники студентського театру тіней «Firefliers» продемонстрували присутнім свою міні-виставу, довівши, що студенти Чернігівського державного технологічного університету не тільки науковці, а й творчо-обдаровані особистості.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації