back

«Під захистом українських військових»

12-10-2017 | 17:15

Саме під таким гаслом сьогодні, 12 жовтня, у Чернігові відбувся обласний військово-патріотичний захід «Я — патріот України».

Організатори — Управління освіти і науки ОДА та Чернігівський обласний військовий комісаріат.

Серед учасників, які прийшли висловити свою шану і повагу захисникам незалежності та територіальної цілісності нашої країни, — заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький, обласний військовий комісар Олександр Криворучко, родини загиблих учасників антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях, представники «Єдиного волонтерського центру», бійці АТО, педагогічні працівники, учні 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, громадськість.

 

Наталія Романова: «Кожен з нас має пам’ятати, що зараз на сході України справжні патріоти захищають суверенітет нашої держави. З любов’ю до рідної землі. У цьому велика заслуга батьків та педагогів. Ми маємо і надалі виховувати почуття гідності та патріотизму у підростаючого покоління, аби подвиг Героїв, які стоять на сторожі нашого з вами миру і спокою, був недаремний».

 

 

Микола Конопацький: «Спільними зусиллями ми закладаємо фундамент нашого майбутнього. Попереду ще багато роботи. Але разом — і влада, і громадськість, і родини загиблих Героїв АТО — зможемо подолати всі труднощі».

 

 

Спільною Подякою Управління освіти і науки ОДА та обласного військового комісаріату за високий професіоналізм, вагомий внесок у національно-патріотичне виховання учнівської молоді та з нагоди Дня захисника України нагороджено учителів предмету «Захист Вітчизни» загальноосвітніх навчальних закладів області.

Під час заходу присутні переглянули відеофільм про оборону Донецького аеропорту «ДАП 2014 Початок». Своїми спогадами поділився безпосередній учасник тих подій Вадим Бойко.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів АТО. Насамкінець відбувся флешмоб «Вітчизна єдина».

До речі, всі охочі могли ознайомитися на другому поверсі обласного Палацу дітей та юнацтва з виставкою «Макети зброї». Розповідали про експозицію учасники АТО.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації