back

Голова облдержадміністрації зустрівся з Послом Естонської Республіки в Україні

23-05-2012 | 10:21

23 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зустрівся з Послом Естонської Республіки в Україні паном Лаурі Лепіком.

Під час зустрічі обговорено питання перспективи двосторонніх взаємин у питаннях культурно-освтнього співробітництва, технічної допомоги Естонії тощо.

У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко та перший Секретар з економічних питань Посольства Естонії в Україні Роман Винарчук.

Довідка. Чернігівська область експортує на ринок Естонії кондитерські вироби, какао-продукти, деревину та вироби з неї. Імпорт, в основному, представлений пластмасами та полімерними матеріалами, засобами наземного транспорту. У січні-березні 2012 року взаємний товарообіг виріс у 37 разів і склав 229,4 тис. дол. США, або дві третини зовнішньої торгівлі за підсумками 2011 року.

В економіку Чернігівської області з Естонії вкладено 447,1 тис. дол. США прямих інвестицій.

Крім економічного напрямку розвиваються також взаємовідносини у культурній та науково-освітній сферах, а також у галузі житлово-комунального господарства і громадському секторі.

Прес-служба облдержадміністрації