back

Чернігівська ОДА — серед лідерів у рейтингу прозорості державних закупівель

09-10-2017 10:38

Громадська організація «Платформа Громадський контроль» оприлюднила рейтинг прозорості закупівель обласних державних адміністрацій, складений на основі відкритих даних системи електронних закупівель ProZorro.

Чернігівська ОДА — четверта серед найпривабливіших і відкритих для малого та середнього бізнесу. У п’ятірку також увійшли Дніпропетровська, Вінницька, Тернопільська і Житомирська ОДА.

Найзакритішими для бізнесу виявилися Закарпатська, Полтавська, Івано-франківська, Херсонська та Чернівецька облдержадміністрації.

Враховувалися три показники:

— співвідношення конкурентних і неконкурентних допорогових закупівель у відсотках за 9 місяців цього року (високий відсоток конкурентних закупівель говорить про бажання ОДА добровільно розміщувати в системі допорогові закупівлі);

— відсоток закупівель, що відбулися за 8 місяців;

— середня ціна одного тендеру в конкурентних торгах, вона ж — очікувана вартість, поділена на загальне число конкурентних торгів за 9 місяців (чим нижче середня ціна тендеру, тим більше дрібних закупівель добровільно розміщуються владою в системі).

За першим критерієм Чернігівська ОДА — друга, за третім — очолює рейтингову таблицю. Проте на загальне місце вплинув низький (менше 45%) рівень завершених закупівель.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за матеріалами громадської організації  "Платформа Громадський контроль"

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода