back

Наталія Романова: Хороший досвід — основа хорошої перспективи

06-10-2017 | 13:10

Про те, як побудувати ефективне місцеве самоврядування в рамках реформування, представники об’єднаних територіальних громад Чернігівщини дізнаються з перших вуст. Сьогодні на тематичний форум прибула потужна делегація з Польщі: бурмістри, війти та виконавчі секретарі гмін Люблінського та Підкарпатського воєводств.

Форум проводять Чернігівський центр підвищення кваліфікації кадрів та обласний Центр розвитку місцевого самоврядування під час Європейського тижня місцевої демократії.  

Як повідомила координаторка програм Фонду Розвитку Місцевої Демократії у м. Люблін (Польща) Наталія Гмурковська, візит делегації до Чернігова передбачено договором про співпрацю, що був підписаний у січні 2015 року.

Привітали учасників обговорення з початком роботи голова обласної ради Ігор Вдовенко та керівник апарату — заступник голови ОДА Наталія Романова.

— Чернігівщина — третя за темпом створення ОТГ в Україні. Громади маємо дуже різні, навіть за чисельністю: Макіївська — понад тисяча жителів, Сновська — більше 20 тисяч осіб.  Кожна з них  повинна мати свій шлях розвитку. Ініціативи громад знаходять підтримку і в облдержадміністрації, і в обласній раді, — зазначила Наталія Романова. — Досвід інших країн для нас безцінний. З Польщею ми співпрацюємо не лише у напрямі реалізації реформи децентралізації, маємо спільні проекти в медичній, освітній галузях, економічному розвитку.

Читати також: Чернігівщина третя за темпами об’єднання громад у рейтингу Мінрегіону

Регіональна політика та підтримка підприємництва: Чернігівщина ділиться досвідом з іншими регіонами

Програма форуму передбачає вивчення  теоретичних засад реформування в двох країнах та практичну роботу. Також офіційна делегація планує зустрітися з народними депутатами від області, відвідати Верховну Раду та Батуринську ОТГ.

Як зазначили представники громад Чернігівщини, таке спілкування — шанс налагодити зв’язки між гмінами та ОТГ для подальшої співпраці.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації