back

Розрахунки за спожиті енергоносії – нагальне питання

22-05-2012 | 12:25

22 травня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко провів засідання обласної спеціальної комісії з питань розрахунків за спожиті енергоносії.

Відкриваючи засідання, він наголосив, що питання забезпечення належних та своєчасних розрахунків за спожиті енергоносії знаходяться на постійному контролі як Кабінету Міністрів України, Мінрегіону, так і обласної державної адміністрації.

Як зазначалося, станом на 1 травня поточного року всіма категоріями споживачів спожито природного газу на загальну суму 573,5 млн грн, рівень розрахунків становить 75 відсотків.

На даний час проблематичним залишається забезпечення належних розрахунків за спожитий природний газ бюджетними установами, що фінансуються як з місцевих бюджетів (83,7%), так і державного бюджету (78,7%).

Підприємствами теплоенергетики спожито з початку 2012 року (станом на 21.05.2012) природного газу на загальну суму 224,1 млн грн, сплачено 127,9 млн грн або 57,1 відсотків.

Учасники засідання детально проаналізували наявні проблемні питання та окреслили комплекс необхідних заходів, спрямованих на забезпечення повних розрахунків за спожиті енергоносії.

Підбиваючи підсумки засідання, Віктор Геращенко акцентував увагу на посиленні роботи з боржниками, необхідності вишукувати додаткові резерви для забезпечення стовідсоткових розрахунків за спожиті енергоносії.

Детальний комплекс заходів, спрямованих на вирішення порушених на нараді питань, буде доведено протокольним рішенням до кожного виконавця.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації