back

За останні 2 роки лише у Збройних Силах України військові отримали понад 2,5 тисячі квартир – Президент

04-10-2017 | 15:23

Під час робочої поїздки до Чернігівської області Президент Петро Порошенко вручив сертифікати та ключі від квартир військовослужбовцям Державної спеціальної служби транспорту-учасникам АТО та членам їх сімей. Новий житловий будинок розраховано на 32 квартири.

Глава держави зазначив, що сьогодні виконує надзвичайно приємну державну місію – вручає ключі від майбутнього власного житла військовослужбовцям Державної спеціальної служби транспорту.

Петро Порошенко підкреслив, що це є символом ставлення держави не просто до сектора безпеки і оборони, як це називають у сухих бюджетних документах. Він зауважив, що в умовах війни на сектор оборони і безпеки витрачається понад 5% ВВП.

Глава держави зауважив, що за три роки в Україні були створені Збройні Сили одні з найкращих у Європі по оснащенню, озброєнню та якості підготовки воїнів. «Ми це продемонстрували під час агресії Російської федерації проти вільної, незалежної, демократичної України на Донбасі», – наголосив Президент.

«Але ми маємо думати не лише про танки, літаки та зброю. Воїн має бути нагодований, одягнений, обутий, навчений. І, безумовно, ми маємо зробити все, щоб покращити житлові умови для наших воїнів», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив: «Держава почала системну роботу з покращення забезпечення житлом військовослужбовців України. Наголошую, що за останні 2 роки кількість квартир, які були отримані лише у Збройних Силах України, без інших силових підрозділів, перевищила 2,5 тисячі». Ще більше 2 тисяч помешкань збудовано для тих, хто служить у Нацгвардії, СБУ, на кордоні, додав він.

Президент зауважив, що це відбувається в умовах коли першочергово спрямовуються ресурси на побудову Збройних Сил.

«Родини військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту дійсно заслуговують на житло і її воїни сумлінно виконують завдання як у пунктах постійної дислокації, так і у зоні проведення АТО», - наголосив Президент та зауважив, що проінформований про введення в експлуатацію 32-квартирного будинку у Новомосковську, у Чопі та завершення до кінця року будівництва нового будинку у Дніпрі для військовослужбовців Держспецтрансслужби.

Водночас Глава держави зазначив, що темпи житлового будівництва мають бути вищими.

Президент наголосив: «Щаслива і забезпечена сім’я є додатковим стимулом для воїна, для зразкового несення воїнської служби». За його словами, на сьогоднішній день більше 2 тис. воїнів-залізничників пройшли через горнило війни. Їхніми зусиллями відновлено транспортні сполучення та понтонно-мостові переправи, інженерно-саперні підрозділи виявили та знешкодили більше 5 тис. вибухонебезпечних предметів на об’єктах транспортної системи. Також сили та засоби Державної спеціальної служби транспорту активно залучалися до виконання завдань щодо інженерного обладнання смуги оборони українських військ на території Донецької та Луганської областей. «Сьогодні військовослужбовці проводять капітальний ремонт мостів в населених пунктах Рубіжне, Троїцьке Луганської області. Охороняють та обороняють об’єкти державного значення, розміновують важливі транспортні магістралі», - додав Глава держави. За його словами, з 32 новоселів, які отримують квартири в цьому будинку, 24 – це воїни учасники АТО, учасники бойових дій.

Президент підкреслив, що «в єдиному строю бойового братерства військовослужбовці Держспецтрансслужби демонструють високий патріотизм, мужність та безмежну відданість військовому обов’язку». «Той, хто присвятив своє життя захисту Батьківщини, безумовно, повинен мати достойні соціально побутові умови. І хочу окремо подякувати членам родин військовослужбовців, які забезпечують надійний тил і високий бойовий дух наших воїнів. Низький уклін вам за це», – підкреслив Петро Порошенко.

Він побажав тим, хто сьогодні отримає житло і тим, хто ще його буде отримувати, любові, злагоди та миру. «Мирне небо для нас дуже важливе. Затишної оселі, добробуту, процвітання на рідній українській землі, волі, свободи, звільнення нашої землі від російських загарбників і любові в родині», – наголосив Президент.

На запрошення учасника АТО старшого прапорщика Михайла Суржика, Президент відвідав квартиру військового та поспілкувався з родиною українського воїна. Глава держави зробив подарунок сім’ї прапорщика.

8-й навчальний центр Державної спеціальної служби транспорту готує фахівців за 22-ма спеціальностями – командири відділень, сапери, водолази, санітарні інструктори, кранівники, механіки та інші. В даний час особовий склад 8-го навчального центру Держспецтрансслужби бере безпосередню участь та виконує поставленні завдання в районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей.



Прес-служба Президента України