back

Господарський комплекс Чернігівщини готовий до зими

03-10-2017 | 16:29

Підприємства паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єкти соціальної сфери області повністю готові до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року.

У сфері теплопостачання підготовлені 949 котелень та понад 559 кілометрів теплових мереж.

У водопровідно-каналізаційному господарстві – 25 водопровідних та 95 каналізаційних насосних станцій, 670 артезіанських свердловин. Крім того, відремонтовано майже 11 кілометрів водопровідно-каналізаційних мереж.

У житловому фонді комплексно підготовлені 5468 житлових будинків.

Стовідсотково готові до опалювального періоду загальноосвітні школи (546 закладів), дитячі садки (441 заклад) та лікарні (52 заклади) Чернігівщини.

На котельнях бюджетних установ області заготовлено близько 3 тисяч тонн вугілля (55 % від потреби), майже 5 тисяч тонн торфу (71 %), понад 22 тисячі складометрів дров (67 %), більше тонни пелет (24 %).

Необхідно пришвидшити темпи заготівлі твердих видів палива у Бахмацькому, Борзнянському, Прилуцькому та Чернігівському районах.

Для обслуговування доріг та прибудинкових територій у населених пунктах у зимовий період комунальними підприємствами створені запаси посипкового матеріалу і реагентів – біля 43 тисяч тонн та підготовлено 211 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки.

Крім того, Службою автомобільних доріг в області заготовлено майже 32 тисячі тонн посипкового матеріалу та близько 3 тисяч тонн технічної солі. До роботи на автодорогах області підготовлено 257 одиниць техніки та укладені 12 договорів з іншими організаціями щодо додаткового залучення ще 28 одиниць у разі потреби.

Підготовчі роботи на підприємствах паливно-енергетичного комплексу Чернігівщини проводяться планово, наразі рівень їх виконання становить 90 %.

На сьогодні суб’єкти господарювання, які надають послуги з теплопостачання всім категоріям споживачів області, стовідсотково уклали договори з «НАК «Нафтогаз України» на постачання природного газу.

 

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства
та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації