back

З вірою, надією, любов’ю: в Чернігові вшанували капеланів

02-10-2017 | 10:19

Їхня зброя — молитва і добре слово, які роблять сильнішими захисників незалежності та територіальної цілісності нашої країни. Вони — військові священослужителі.

У суботу, 30 вересня, в Чернігові на Красній площі громадськість, представники обласної та міської влади, зокрема голова обласної ради Ігор Вдовенко, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, вшанували капеланів з усієї області.

Організатор — Центр допомоги учасникам АТО за сприяння облдержадміністрації та облради, громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», відділу цивільно-військового співробітництва ОК «Північ», Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в області.

Ідея ж вшанувати бійців, що воюють Божим Словом, виникла у журналістки філії НТКУ «Чернігівська регіональна дирекція» Тетяни Миргородської. Три роки під час поїздок на фронт вона збирала матеріали про чернігівських капеланів на передовій. А ось зібрати своїх героїв вдалося в день Віри, Надії і Любові.

Розпочався захід із поминальної литії за загиблими героями біля меморіальної стели загиблим учасникам антитерористичної операції, яку провели капелани Чернігівщини на чолі з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм.

 

 

Після покладання квітів до меморіальної стели загиблим учасникам АТО в Кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді відбулася концертна програма. Капеланам Чернігівщини за активну громадську діяльність та волонтерську допомогу Збройним Силам України були вручені почесні відзнаки ОДА, обласної та міської рад.

Вітали священослужителів і військові, і «Єдина родина Чернігівщини», і численні делегації (волонтери та бійці АТО) з районів області.

Насамкінець урочистостей відбулася презентація документального фільму про капеланів «Немає більшої любові». Стрічка цьогоріч отримала диплом першого ступеня на Міжнародному фестивалі телерадіопрограм «Калинові мости».

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації