back

У Новгороді-Сіверському відбувся Міжрегіональний туристичний форум «Чернігівщина туристична - 2012»

21-05-2012 | 10:12

19 травня у м. Новгород-Сіверський, в приміщенні фізкультурно-оздоровчого комплексу відбувся Міжрегіональний туристичний форум «Чернігівщина туристична - 2012».

У офіційному відкритті туристичного форуму взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, помічник народного депутата України Ігоря Рибакова – Анатолій Ладний, делегації районів Чернігівщини, представники офіційних делегацій Чехівського муніципального району, Погарського району Брянської області, Могильовського облвиконкому та відомий російський письменник Юрій Сбітнєв.

Зустрічали офіційну делегацію хорова група чернігівського академічного народного хору з вітальною піснею «Зеленеє жито…» та костюмовані герої – князь Ігор з княгинею Ярославною.

У роботі Міжрегіонального туристичного форуму «Чернігівщина туристична - 2012» взяли участь представники туристичної сфери Чернігівської, Київської, Житомирської, Львівської, Миколаївської областей України, Гомельської та Могильовської областей Республіки Білорусь, музеї, національні заповідники та готельно-туристичні комплекси.

Також, з метою розвитку та зміцнення співробітництва в галузі туризму між Чернігівською областю України та Могильовською областю Республіки Білорусь в рамках форуму було підписано угоду між головним управлінням культури, туризму і охорони культурної спадщини Чернігівської обласної державної адміністрації та управлінням фізичної культури, спорту та туризму Могильовського облвиконкому.

Підписали дану угоду начальник головного управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Мойсієнко та начальник управління фізичної культури, спорту та туризму Могильовського облвиконкому Володимир Юдко.

Згідно підписаної угоди, сторони будуть ініціювати двосторонні туристичні обміни, підтримувати більш тісне співробітництво між органами виконавчої влади в галузі туризму, туристичними операторами, іншими організаціями, що займаються туристичною діяльністю і беруть участь у розвитку міжнародного і внутрішнього туризму, спільної участі в міжнародних виставках, ярмарках, конференціях і семінарах, інших рекламно-інформаційних заходах, організованих на території країн. Також передбачено обмін інформацією про туристичні ресурси своїх країн, довідковими, методичними і рекламними матеріалами, та організації семінарів для представників органів виконавчої влади в галузі туризму та спеціалістів туристичної сфери.

Після підписання угоди офіційна делегація оглянула виставку «Чернігівщина туристична 2012» та ознайомилися з експозиціями і туристичним потенціалом районів Чернігівщини, інших областей України та закордонних делегацій напередодні проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро - 2012».


Головне управління культури, туризму і охорони
культурної спадщини облдержадміністрації