back

Генеральний план — настільний документ розбудови територій

28-09-2017 | 15:29

На цьому наголосив начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Дмитрюк на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради, що відбулося сьогодні.

—  Генеральний план населених пунктів чи детальний план територій — документи, що розробляються не на рік чи два. Саме тому до їх підготовки треба підійти максимально виважено та прискіпливо, —  зауважив Олександр Дмитрюк.

Члени ради заслухали презентацію генерального плану села Замістя Прилуцького району. Загалом територію населеного пункту планують значно розширити. Втім, такі зміни мають відповідати усім вимогам чинного законодавства: дотримання санітарних зон поблизу сміттєзвалищ, кладовищ, можливість приватизації тощо.

У представленому проекті передбачено розширення житлового фонду та соціальної інфраструктури, проектування каналізації й інше.

Однак, план потребує доопрацювання, зокрема в частині зонування території.

Внести правки до документів рада запропонувала і під час розгляду двох наступних питань порядку денного. Мова йде про детальний план території щодо розміщення комплексу з переробки органічних відходів в біогаз для виробництва електричної та теплової енергії за межами села Журавка на Варвинщині та детальний план території, розташованої в адміністративних межах Одинцівської сільської ради (Козелецький район) для реконструкції існуючих та будівництва нових будівель і споруд під птахоферму.

Читати також: Основа розвитку території населеного пункту, або Навіщо потрібен генеральний план?

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації