back

140 років обласної бібліотеки: від газетної читальні до сучасного культурно-освітнього центру

28-09-2017 | 14:44

Любов до книги, мистецтва, науки для багатьох поколінь чернігівців починалась в стінах обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка.

Історія цього поважного закладу бере витоки з далекого 1877 року: спершу це була газетна читальня, до якої трохи згодом засновники доєднали бібліотеку.

До формування початкового бібліотечного фонду долучилося чимало відомих чернігівців і вже за рік у ньому було 564 книжки…

Сьогодні обласна універсальна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка пропонує своїм користувачам доступ до майже мільйонного універсального фонду: книжки, періодичні та електронні видання, аудіовізуальні та образотворчі матеріали, колекція рідкісних і цінних сучасних видань, нотних документів, документів спеціалізованого фонду 52 мовами світу. Її послугами щороку користуються десятки тисяч відвідувачів.

Тож 140-річчя бібліотеки імені В.Г.Короленка стало святом не лише для працівників закладу, а й для багатьох чернігівців, які зібралися вчора, 27 вересня, на ювілейні урочистості в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Бібліотека — це місце, де народжується і зберігається наша духовність, наші культурні і наукові надбання. І не просто зберігаються, а будучи відкритими для використання, надихають на творчість, підказують нові ідеї, підштовхують особистість до розвитку — зазначив, вітаючи присутніх зі святом, заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко. У святковій урочистій обстановці він вручив працівникам обласної бібліотеки почесні відзнаки облдержадміністрації та сертифікат на 100 тисяч гривень на розвиток закладу.

З найкращими побажаннями та словами вдячності за роботу до бібліотекарів зверталися під час урочистостей перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов, депутати, науковці, митці, колеги, читачі. І кожен присутній у залі відчував свою причетність до свята та згадував свою історію, пов’язану з цим храмом книги.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
.