back

Виявили скупчення відходів — повідомте Мінприроди

28-09-2017 | 12:44

У вересні 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів України запустило інтерактивну мапу сміттєзвалищ, до якої за ініціативи небайдужих громадян вноситься інформація щодо існуючих проблемних точок накопичення сміття.

За весь час роботи екомапи надійшло понад 1500 повідомлень про виявлені місця скупчення відходів на всій території України. Ця інформація надіслана у вигляді звернень громадян до відповідних обласних структур.

— Були випадки, коли громадяни повідомляли нас про легальні сміттєзвалища, про які вчасно не поінформувала місцева влада. Дуже важливо, що громада підтримала цей сервіс і стала на захист довкілля. Тільки за цей рік під нашим контролем органи місцевого самоврядування ліквідували близько 40% таких сміттєзвалищ, — зазначив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Зокрема, до Чернігівської облдержадміністрації на розгляд надійшло 31 звернення громадян щодо виявлених стихійних сміттєзвалищ (2% від загальної кількості по Україні). Найбільше звернень — з міста Чернігова, Чернігівського та Козелецького районів.

Читати також: Куди Чернігівщина подіне 400 тисяч тонн сміття на рік?

В області облаштували звалища твердих побутових відходів

До уваги громадян!

Активніше користуйтесь електронним сервісом https://ecomapa.gov.ua/, що включає інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією он-лайн сповіщення про виявлені сміттєзвалища.

Пам’ятайте, що додати інформацію про сміттєзвалище може кожний громадянин України. Зробити це легко: необхідно зайти на сайт, зареєструватися і надіслати звернення. Крім того, мобільний додаток дозволяє сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Мінприроди. Отримана інформація наноситься на карту та надсилається до органів місцевої влади із вимогою їх ліквідувати. Процес усунення порушень можна побачити в оновлених статусах, передбачених додатками.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації