back

Обласна патріотично-виховна програма «Війна, якої немає!» — новий формат розповіді про головне

27-09-2017 | 17:31

Найближчим часом учні та студентська молодь Чернігівщини зможуть не лише оглянути унікальну пересувну виставку, а й спробувати себе у ролі екскурсоводів, фотографів, журналістів тощо.

Про події на сході України  учням та студентам навчальних закладів області розповідатимуть їх же товариші по парті. Новий формат виховної роботи практикуватимуть у рамках реалізації обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає!».   Детальніше про неї сьогодні розповіли під час брифінгу в ОДА.

 Спікери — представники Громадської ініціативи «Єдиний волонтерський центр», ГО «Єдина родина Чернігівщини», Управління освіти і науки облдержадміністрації, голова громадської пошукової організації «Цитадель» Павло Нетьосов та координатор гуманітарного проекту ЗСУ «Евакуація 200» Михайло Котелевський.

Координатор Єдиного волонтерського центру Ірина Черенько (вона ж і куруватиме громадську складову реалізації програми) зауважила, що проект  побудований за принципом «рівний-рівному». Такий метод донесення інформації дозволить зробити його невимушеним, але більш ефективним.

У планах ініціативної групи — показ тематичних фільмів, виставки, флешмоби тощо.

Детальніше у відео.

Особливе місце у реалізації програми відведено ознайомленню з пересувною виставкою «Блокпост пам’яті».

Детальніше про експозицію — голова громадської пошукової організації «Цитадель» Павло Нетьосов.

Як повідомила заступник начальника Управління освіти і науки обласної державної адміністрації Олена Соронович, більшість заходів будуть проходити у позаурочний час,  а формати флешмобів учні вигадуватимуть самотужки.

Загалом реалізувати програму планують трохи більше як за місяць. Ділитися враженнями та пропозиціями можна на офіційній сторінці у  Facebook.

Громадські активісти та освітяни запевняють — такий ритм роботи зберігають і надалі.

Читати також: Національно-патріотичне виховання: яким воно має бути у час військової агресії?

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації