back

Національно-патріотичне виховання: яким воно має бути у час військової агресії?

27-09-2017 15:46

У місті козацької слави — Батурині, Бахмацького району — вчора, 26 вересня проходило засідання Міжвідомчої комісії з питань національно-патріотичного виховання, участь в якому взяв віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко.

До обговорення долучилися заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, народний депутат України Олег Петренко, заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко. Своє бачення стратегії національного-патріотичного виховання та реальні приклади її реалізації висловлювали ветерани АТО, громадські діячі, освітяни з усієї України.

— Місце проведення заходу обране не випадково, Батурин - це важливий історико-культурний об'єкт, який треба використовувати для патріотичного виховання молоді. Варто пам’ятати трагічну історію Батурина, тим більше в умовах  російської агресії. Національно-патріотичне виховання — питання нацбезпеки країни, — наголосив В’ячеслав Кириленко.

Акцент обговорення — активізація роботи профільних Координаційних рад при місцевих держадміністраціях.

Наразі Програма з національно-патріотичного виховання розроблена лише у 10 областях, Чернігівщина — у їх числі. Саме наша область має яскравий приклад реалізації патріотичних проектів в громадах  — соціальна акція «Біда не зламала! Біда об’єднала», започаткована ГО «Єдина родина Чернігівщини».

Читати також: «Єдина родина України»: подвиг синів Чернігівщини не має кордонів

Говорили на зібранні й про інформаційний фронт.

— На сьогодні у прикордонні відсутня трансляція українських телерадіоканалів. На жаль,  ті маленькі підприємства, які пропонували свої послуги, зараз руйнуються. Ми маємо усвідомлювати, що ЗМІ — наш рупор, джерело інформації, — акцентував Сергій Сергієнко.

Читати також: Питання ліквідації філії НСТУ «Сіверська»: позиція громадськості та місцевої влади

За підсумками засідання Міжвідомчої комісії  будуть напрацьовані урядові рішення, спрямованні на удосконалення нормативно-правової бази національно-патріотичного виховання.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода