back

Ветерану Другої світової війни — 95!

27-09-2017 | 12:56

Сьогодні, 27 вересня, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, ветеранських організацій вітали учасника бойових дій Другої світової війни Петра Бондарєва з 95-річчям від дня народження.

Почесну грамоту Чернігівської обласної державної адміністрації та Чернігівської обласної ради ювіляру вручив перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Народився Петро Артемович 27 вересня 1922 року в м. Калач Воронезької області у сім'ї сільського лікаря та робітниці. Згодом його сім'я перебралася до Харкова, а звідти — до Одеси. До війни встиг здобути середню освіту і пройти курс занять у морській школі.

Петро Бондарєв перебував на фронті з перших і до останніх днів війни. Брав участь в обороні Одеси, Севастополя, воював на Карельському фронті. Учасник потоплення трьох підводних човнів ворога. Перемогу Петро Артемович зустрів на Північному флоті.

За заслуги перед Батьківщиною нагороджений трьома орденами Вітчизняної війни II ступеня, чотирма орденами «За мужність», медалями «За участь в обороні Севастополя», «Адмірала Нахимова», «За оборону Радянського Заполяр'я».

Після війни Петро Артемович займався викладацькою діяльністю,  отримав науковий ступінь кандидата фізико-математичних наук. Роботі у Чернігівському політехнічному інституті присвятив 25 років свого життя. А до того 12 років викладав математику у Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків. Також велику увагу ветеран приділяв військово-патріотичній роботі з учнями багатьох шкіл.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації