back

«Седнівська осінь» — свято у кращих національних традиціях

26-09-2017 | 15:20

Цьогоріч Седнів зустрічатиме гостей Всеукраїнського літературно-мистецького свята «Седнівська осінь» 30 вересня. Початок — о 10:30 годині біля Георгіївської церкви. Саме тут відбудеться відкриття пам’ятника українському Лірнику.

Як проходитиме свято, говорили сьогодні, 26 вересня, під час прес-брифінгу заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов та начальник районного відділу культури і туризму Тетяна Мірошниченко.

— Зробимо так, щоб учасникам заходу було і комфортно, і цікаво. У цьому допоможуть місцеві громади, — зазначив Андрій Курданов.

Працюватимуть музейна «вуличка» просто неба, виставки народних умільців, де можна буде не тільки оглянути, а й придбати вироби майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, полотна художників.

Пряма мова:

 

Також у програмі екскурсії історичними місцями Седнева та Седнівською ГЕС. Не обійдеться і без лотереї та різних конкурсів.

Крім того, волонтерами проводитиметься збір коштів на потреби 1-ї окремої танкової бригади.

Однією з родзинок заходу стане виконання духовної музики хором імені Д. Бортнянського у Георгіївській церкві.

Пряма мова:

 

Очікується, що участь у святі візьмуть відомі письменники, художники та митці з різних куточків України.

До речі, для бажаючих відвідати «Седнівську осінь» буде забезпечено трансфер. Виїзд — о 9:30 годині від Чернігівської райдержадміністрації (вул. Шевченка, 48).

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації