back

Петро та Марина Порошенки вітали українських воїнів-учасників «Ігор нескорених» аплодисментами стоячи

25-09-2017 | 08:04

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною взяв участь в урочистій церемонії відкриття «Ігор нескорених», у яких цьогоріч вперше змагатиметься українська команда. Урочистості проходили у комплексі Air Canada Centre у Торонто. Висловлюючи підтримку нашій команді, Петро та Марина Порошенки вітали українських воїнів аплодисментами стоячи.

«Пишаюся нашими воїнами, які приїхали до Торонто. Ваша участь в «Іграх Нескорених» - це вже перемога», - написав Президент України у Фейсбуці. «Кожен з вас заслуговує аплодисментів стоячи», - додав він.

На початку заходу відбувся Парад Націй, коли всі збірні-учасниці урочисто пройшли перед глядачами. З привітанням також виступив Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Ігри Нескорених»  (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в параолімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов`язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в «Іграх Нескорених», як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках АТО. Разом з Україною цього року в Іграх Нескорених також дебютує збірна Румунії.

15 українських спортсменів змагатимуться у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах та велоспорт на шосе.

Прес-служба Президента України