back

Чернігівщина третя за темпами об’єднання громад у рейтингу Мінрегіону

22-09-2017 | 14:57

У серпні цього року  Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України започаткувало щомісячний моніторинг процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, який, крім досягнень реформи, дає змогу визначити її слабкі місця, побачити, якої підтримки, підсилення яких напрямків роботи потребують органи місцевого самоврядування та місцеві державні адміністрації.

За результатами дослідження станом на 8 вересня Чернігівська область посіла третій щабель за темпами формування ОТГ.

 

Ознайомитися з моніторингом можна ТУТ.

За останній місяць в Україні ще понад 160 сільських селищних, міських рад наблизилися до фінальних стадій об’єднання, більше 40 утворених ОТГ вже очікують від Центральної виборчої комісії призначення перших виборів.

– Місцеві лідери зрозуміли, що зволікання з об’єднанням — це не лише втрата часу, ресурсів і можливостей, це також втрата довіри виборців. Так, об’єднання – не панацея, децентралізація дає достатньо інших механізмів вирішувати місцеві питання. Але якщо мова йде про розвиток, а не латання дір, про перехід на новий рівень управління територіями, а не намагання працювати по-старому, то альтернатив об’єднанню немає. І доки цей процес добровільний, не скористатися цим можуть лише недалекоглядні керівники громад, — прокоментував  перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода.

Читати також: Чернігів – Корюківка – Батурин – Михайло-Коцюбинське: чотири відповіді на одне питання

За повідомленням Міністерства регіонального розвитку,
будівництва та ЖКГ України