back

До кінця вересня всі бюджетні установи Чернігівщини мають розрахуватись за спожиті енергоносії

20-09-2017 | 17:06

На цьому наголосив заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко на нараді з керівниками установ і організацій Чернігівщини, які фінансуються з державного бюджету та мають заборгованість за спожиті енергоносії.

В обговоренні також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Володимир Кривенко і представники теплопостачальних підприємств області.

– Стан розрахунків за використані енергоресурси та отримані послуги – важливе питання, від якого залежить функціонування підприємств, що їх надають. Оскільки наявні борги заважають надавачам послуг отримати від НАК «Нафтогаз України» та ДП «Енергоринок» необхідні ліміти енергоносіїв, – зазначив Сергій Сергієнко.

Наразі загальна заборгованість бюджетних організацій області за спожиту електричну та теплову енергію, природний газ (з урахуванням поточних нарахувань) складає майже 15 мільйонів гривень.

Зокрема борг установ, що фінансуються з державного бюджету – близько 7 мільйонів гривень, з обласного бюджету – майже 2 мільйони гривень, з місцевих бюджетів – біля 6 мільйонів гривень.

У ході обговорення представники установ-боржників поінформували учасників наради про наявну ситуацію із заборгованістю, а також терміни і шляхи її ліквідації.

Сергій Сергієнко доручив Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА підготувати відповідні звернення до центральних органів влади, яким підпорядковані територіальні установи області, що мають проблеми з вирішенням зазначеного питання.

– Премєр-міністром України поставлене чітке завдання – погасити наявну заборгованість за спожиті енергоносії до кінця вересня. Тому прошу задіяти всі можливі ресурси та механізми, аби забезпечити належний стан розрахунків, – підсумував заступник голови облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації