back

Михасеві Ткачу — 80!

19-09-2017 | 17:00

Михайло Михайлович Ткач належить до тієї когорти жителів Чернігівщини, яким доземно хочеться вклонитися за їх життя і творчість.

Письменник, художник, журналіст, патріот та активний громадський діяч… На будь-якому напрямку своєї діяльності Михась Ткач — невтомний трудівник, відповідальна та надійна людина, яка наполегливо йде до поставленої мети.

Автор численних оповідань та повістей, у центрі своєї творчості Михась Ткач завжди ставить людину. Герої його творів ніби жили чи живуть поруч з нами — на сусідній вулиці, у сусідньому селі. Розкрити глибину їх душі, її темні та, частіше, світлі кольори вдається письменнику сповна.

Проте він не обмежується лише власною творчістю та самовдосконаленням. Разом з колегами — такими ж небайдужими творчими людьми — 25 років тому створив літературну спілку «Чернігів», розпочав видання журналу «Літературний Чернігів», який став відправною точкою для багатьох сучасних письменників, поетів, краєзнавців та науковців, відомих не лише в області, а й в Україні та за її межами.

Протягом усіх цих років Михась Ткач є незмінним головним редактором часопису, тож його особистий внесок у розвиток літературного та наукового середовища на Чернігівщині, у формування патріотично налаштованого, духовно розвиненого, активного суспільства відчутний і вагомий.

Від імені обласної державної адміністрації вітаємо шановного Михайла Михайловича з ювілеєм! Щиро бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення, вдячних читачів та сімейного благополуччя! Нехай усі найсміливіші задуми втілюються у життя!

 

З повагою

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації