back

Капітальний ремонт країни – в дії: Міністр інфраструктури проінспектував ремонт на автомагістралі Е-95

19-09-2017 | 13:58

Сьогодні, 19 вересня, Чернігівщину відвідав Міністр інфраструктури України Володимир Омелян. У ході візиту він спільно з головою Чернігівської ОДА й керівником Служби автомобільних доріг в області Володимиром Гуземою, зокрема, оглянув ділянки міжнародної автомобільної дороги державного значення Київ-Чернігів-Нові Яриловичі (на Гомель), на яких зараз виконується поточний середній ремонт.

Інспектуючи хід і якість робіт, управлінці поспілкувалися з безпосередніми виконавцями робіт і відповіли на запитання представників місцевих медіа:

«З 1-го січня наступного року нарешті запрацює Дорожній фонд, кожна область матиме гарантоване джерело фінансування і зможе планувати свій ресурс на цілий рік наперед, розуміти, який обсяг робіт може виконуватися стовідсотково, що потрібно робити для його збільшення як на державному, так і на місцевому рівнях, планувати», – зазначив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч подякував міністру за увагу, яка приділяється проблематиці дорожнього господарства Чернігівщини й, у свою чергу, додав: «На сьогоднішній день від перевиконання митницею плану область вже має 160 мільйонів гривень на дорожнє господарство. Ці кошти спрямовуються на ремонти обласних доріг, зокрема, Козелець-Бобровиця та інших, – повідомив голова Чернігівської ОДА. – Зараз триває інвентаризація всіх доріг області, яка має завершитися 30 вересня, при Управлінні капітального будівництва ОДА вже створено відділ, який буде забезпечувати проведення робіт, тому, сподіваємося, наступного року коштом Дорожнього фонду поліпшення якості доріг іще інтенсифікується».

«На цей рік на експлуатаційне утримання ми маємо 178 мільйонів, на поточний ремонт, з урахуванням і «митних коштів» – більше 400 мільйонів гривень. Зараз у роботі 12 об’єктів, – розповів начальник служби автомобільних доріг області Володимир Гузема. – Щодо робіт саме на цій дорозі, то гарантія на них передбачена терміном 5 років. Хоча за ті три роки, які у нас в області працюють ці технології («гарячий ремікс», «мультимак»), ми побачили їх переваги – це і якість, і ціна».

Довідково. Йдеться про ділянку автомобільної дороги державного значення М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі на ділянці км 98+800 – км 135+415 (лівий проїзд і правий проїзд). Ремонтні роботи виконує підрядна організація ТОВ «САТ Україна». Початок виконання робіт – травень 2017 року, завершення – жовтень 2017-го.

Наразі на ділянках дороги виконується стабілізація покриття з відновленням асфальтобетонних покриттів машиною «Реміксер WIRTGEN RP/RC4500» у складі з розігрівачем WIRTGEN НМ 4500 методом Remix з додаванням нових матеріалів, улаштування тонкошарового покриття з литих емульсійно-мінеральних сумішей машиною «Мультимак», виконується планування й укріплення узбіч грунтощебнем. Також наноситься дорожня розмітка.

Згодом – по завершенні візиту – Міністр інфраструктури України Володимир Омелян оприлюднив на персональній публічній сторінці у мережі facebook допис у якому, зокрема, зазначив: «Ключова мета відрядження – інспекція ремонтних робіт на автошляхах. Ще раз ствердився у думці, що темпи та якість ремонтних робіт в регіонах напряму залежать від якості місцевої влади. Чернігівській області в цьому сенсі пощастило, оскільки навіть при невисокому фінансуванні з бюджету, область знаходить додаткові ресурси на відновлення автошляхів. Наступного року, коли запрацює Дорожній фонд і 120 тис. км. доріг буде передано на місцевий рівень разом із фінансуванням, саме від місцевих влад буде залежати стан автошляхів в областях. Чернігівська область вже готується: створено підрозділ в ОДА, паспортизація доріг на завершальній стадії. По цьому року: якщо на початку року домовилися про митний експеримент і зафіксували, який відсоток від перевиконання митниці буде спрямовано на дороги, то ця система має працювати протягом всього року, без зміни індикативів».




Прес-служба облдержадміністрації