back

Громадська рада: члени президії зустрілися з головою ОДА

19-09-2017 | 07:17

Наприкінці минулого тижня, у п’ятницю 15-го вересня, відбулася робоча зустріч голови Чернігівської обласної державної адміністрації з членами президії її тимчасового консультативно-дорадчого органу – громадської ради.

До складу президії громадської ради при Чернігівській ОДА входять: її голова, заступники та голови комітетів, усього – 21 представник громадськості (загальний склад ради – 70 осіб), завданнями яких, відповідно до Положення, є сприяння реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю Чернігівської облдержадміністрації та сприяння врахуванню Чернігівською облдержадміністрацією громадської думки під час формування та реалізації державної і регіональної політики. Саме задля якомога ефективнішого виконання означених завдань, ще за минулого скликання громадської ради головою Чернігівської ОДА було запропоновано зустрічі у подібному форматі.

З членами президії громадської ради поточного скликання ця зустріч стала першою – діалог довкола пропонованих її учасниками тем тривав понад дві години. Протягом цього часу члени громради отримали відповіді на практично всі запитання, зокрема, про хід провадження національного плану дій з розвитку відновлювальної енергетики, цільової програми поліпшення якості питної води, створення об'єкту природно-заповідного фонду (ПЗФ) РЛП «Кордівка» у Чернігові, забезпечення сировиною місцевих деревообробних підприємств, розвитку на розширення діяльності у сфері національно-патріотичного виховання молоді та інше.

Здобута під час зустрічі членами президії громадської ради при Чернігівській ОДА інформація може мати практичне застосування як для діяльності дорадчого органу, наступне засідання якого заплановано на кінець вересня, так і для членів окремих громадських формувань і громади в цілому. Голова ОДА у свою чергу запевнив присутніх у тому, що озвучені питання будуть враховані в діяльності виконавчої влади області. Для конкретизації деяких із них домовлено про подальші окремі консультації.

Більше про громадську раду при Чернігівській ОДА та її діяльність дізнавайтеся з матеріалів у спеціальному розділі офіційного сайту облдержадміністрації та у викладі засобів масової інформації.




Прес-служба облдержадміністрації