back

Вкотре акцент на захисті прав землевласників

15-09-2017 | 18:03

Результати роботи оперативних антирейдерських штабів із захисту майнових прав власників та орендарів земельних ділянок обговорили сьогодні, 15 вересня, на всеукраїнській селекторній нараді під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

Від Чернігівської області участь у заході взяли в.о першого заступника голови ОДА Юлія Свириденко, керівники Головного територіального управління юстиції області, Департаменту агропромислового розвитку ОДА, Головного управління Держгеокадастру, Національної поліції, профільних аграрних асоціацій.

Скориставшись нагодою, члени обласного антирейдерського штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу провели чергове засідання.

Розглянули декілька звернень про факти підробки документів для реєстрації права оренди та невиплати орендної плати за землю. Юлія Свириденко акцентувала на важливості оперативного реагування з боку правоохоронних органів на всі факти неправомірних дій.

Нагадаємо, головне територіальне управління юстиції в області спільно з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснює роботу мобільних консультативних пунктів доступу до системи безоплатної правової допомоги по всій області. На місцях громадянам фахово надаються роз’яснення з питань захисту прав землевласників та землекористувачів. 

Читати також: На Чернігівщині діє оперативний штаб з питань захисту прав землевласників

До уваги аграріїв!

Для оперативного реагування в разі спроб рейдерських захоплень земель та зібраного урожаю звертайтеся до:

— Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, контактні телефони: (0462) 77-44-88 (приймальня Департаменту, понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00), (0462) 67-64-50 (черговий, цілодобово);

— Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, контактні телефони:  (0462) 651-528, (0462) 651-523 (понеділок-п’ятниця з 8:30 до 17:30), 097 9645708.

За інформацією Головного територіального
управління юстиції у Чернігівській області