back

Не може бути людей у камуфляжі і балаклавах на підприємстві, якщо немає рішення суду – Президент доручив силовикам забезпечити ефективну комунікацію з бізнесом

15-09-2017 | 08:10

Під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу Президент Петро Порошенко доручив силовикам створити ефективний зворотній зв’язок з представниками бізнесу.

Глава держави навів приклад існуючої урядової «гарячої лінії» та звернувся до Генерального прокурора Юрія Луценка вивчити питання створення такої ж «гарячої лінії» у прокуратурі – саме з питань припинення тиску на бізнес. Він звернувся з проханням надавати таку інформацію в Адміністрацію Президента та додав, що Генеральна прокуратура може збирати інформацію про силовий тиск на бізнес з боку всіх без виключення органів та відомств – податкової, Нацполіції, антикорупційних органів, СБУ.

Президент подякував за організацію зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу. Він наголосив, що зустріч дала можливість провести відвертий діалог стосовно усіх нагальних проблем взаємодії бізнесу та влади. «Ми усі готові і відкриті до цього діалогу», - сказав Президент та наголосив, що подібні зустрічі мають відбуватися не рідше одного разу на рік.

«Я думаю, що усіх вражає образ підприємця з пістолетом біля скроні. І цей пістолет може бути не лише від правоохоронців, а й від негідників в камуфляжі, які рейдерські захоплюють Україну», - сказав Президент та підкреслив, що в таких випадках влада має діяти рішуче і закликав представників бізнесу допомагати в спільній боротьбі з подібними явищами.

Президент назвав лейтмотивом та «червоною стрічкою» сьогоднішньої зустрічі з представниками бізнесу питання припинення «тиску силовиків».

«Пройдіть судове оскарження, захистить свою позицію, дайте можливість сплатити, і дійте тільки в цьому алгоритмі», - сказав Президент коментуючи обговорення щодо перевірок бізнесу з боку правоохоронних органів. «Не може бути людей в камуфляжі і балаклавах, якщо немає запиту на добровільне надання інформації, і підприємство, відповідно до рішення суду, цю інформацію надало», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що керівництво силових органів повинно рішуче реагувати на протизаконні спроби тиску на бізнес: «Я прошу це сприйняти, як жорстку вказівку Президента. І я, і Уряд, і прокуратура, як структура, яка здійснює нагляд за діями силовиків, будемо на це реагувати. Причому реакція буде – публічна».

«Я впевнений в тому, що нам потрібно зробити окремий день голосування в парламенті з питань дерегуляції», - також підкреслив Президент та зазначив, що потрібно узгодити відповідні законопроекти і винести це питання на засідання Національної ради реформ для того, щоб позиція бізнесу була представлена якомога об’єктивніше та ширше.

«Насправді Україна змінюється і наша з вами зустріч яскраве тому підтвердження», - підсумував Глава держави.

Прес-служба Президента України