back

Наставництво — це дружба, що рятує долю

13-09-2017 | 14:19

—  Їм потрібен друг, який підкаже елементарні речі: як купити квиток, зварити борщ. Друг, який допоможе не оступитися і правильно обрати свій подальший шлях: визначитися з професією, знайти роботу, — так про нову форму соціалізації вихованців дитячих інтернатів зазначає керівниця проекту «Наставництво. Одна надія» Тетяна Іордан.

Деталі про ініціативу вона розповідала сьогодні під час круглого столу в Чернігівській ОДА.

Проект «Наставництво. Одна надія» займається пошуком, навчанням та супроводом наставників для дітей-сиріт.

Спочатку програма задумувалася для підлітків. Однак, зараз у ній беруть участь вихованці від 3 до 23 років. Найчастіше наставництво переростає у дружбу на все життя, — каже Тетяна Іордан.

Варто зауважити, що у рамках проекту до такої форми комунікації готують вихованців інтернатних закладів та дорослих. Допомагають їм і після встановлення контакту. Тематичні тренінги пройшли вже й на Чернігівщині.

Більше про проект за посиланням.

 

 

Підтримати ініціативу приїхала і директорка Національного комітету "Міс Україна" Ірина Копаниця, а також новообрана «Міс України» Поліна Ткач.

У всьому світі переможниці конкурсів краси мають підтримувати благодійні, волонтерські проекти. «Одна надія» — це дієво, це необхідно, — акцентує Ірина Копаниця.

 

 

— 92% вихованців інтернатних закладів Чернігівщини не є біологічними сиротами. Однак, усі вони потребують турботи та індивідуального підходу, що важко організувати в установах. Наставництво — це потреба, — наголошує Алла Кот, директорка Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім"ї дітей та молоді

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації