back

На Чернігівщині завершується підготовка до опалювального сезону

13-09-2017 | 11:41

Готовність області до зими розглянули на черговій кущовій нараді обласного оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2017/18 року вчора, 12 вересня, в Носівці.

Цього разу про стан підготовки до опалювального сезону доповідали фахівці Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації, керівники Бобровицького, Борзнянського, Козелецького, Куликівського, Ніжинського, Носівського районів, об’єднаних територіальних громад, місцевих підприємств паливно-енергетичного комплексу та представники Інспекції Держенергонагляду в області.

На сьогодні об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери Чернігівщини готові до осінньо-зимового періоду на 98 %.

Із 949 котелень підготовлено 902, відремонтовано майже 515 з 559 запланованих кілометрів теплових мереж.

Практично повністю готові об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства, зокрема 25 водопровідних та 95 каналізаційних насосних станцій, 71 очисна споруда, 670 артезіанських свердловин, замінено біля 10 кілометрів водопровідних та майже півтора кілометри каналізаційних мереж.

Комплексно підготовлено 5468 житлових будинків.

Стовідсотково готові до зими об’єкти соціальної сфери: 52 лікарні, 546 загальноосвітніх навчальних закладів, 441 дитячий садочок.

На котельнях бюджетних установ області заготовлено більше 2 тисяч тонн вугілля, близько 4 тонн торфу, понад 17 тисяч складометрів дров та 863 тонни пелет.

Для обслуговування доріг у зимовий період комунальними підприємствами створені запаси посипкового матеріалу і реагентів – майже 46 тисяч тонн та підготовлено 211 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки (85 %).

Підсумовуючи результати обговорення заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації Андрій Ярош наголосив на обов’язковому виконанні завдань Уряду щодо своєчасної стовідсоткової готовності до опалювального сезону об’єктів життєзабезпечення області та погашення заборгованості за спожиті енергоносії.

Крім того, він звернув увагу на необхідність встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, аби забезпечити належний фінансовий стан підприємств цієї сфери.

Читати також: Триває підготовка об’єктів життєзабезпечення Чернігівщини до осінньо-зимового періоду

 

За інформацією Департаменту житлово-комунального
господарства та паливно-енергетичного комплексу
Чернігівської облдержадміністрації