back

Громадськість проти закриття телерадіоканалу в Новгороді-Сіверському

13-09-2017 | 12:48

Найбільш резонансне питання, яке обговорювалося вчора, 12 вересня, на засіданні Координаційної ради з національно-патріотичного виховання при Чернігівській ОДА, — рішення правління Національної суспільної телерадіокомпанії України про ліквідацію філії ПАТ «НСТУ» «Новгород-Сіверська регіональна дирекція «Сіверська»».

Свою занепокоєність з приводу закриття місцевої телерадіокомпанії висловив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван.

Очільник Департаменту зауважив, що наразі на території північних районів області, що межують з Російською Федерацією, надзвичайно критичною є ситуація з покриттям вітчизняним телесигналом. До цього часу, окрім програм Новгород-Сіверської регіональної дирекції, територію Новгород-Сіверського району частково покриває лише сигнал одного з національних телеканалів. Наразі тут не мовить навіть обласне телебачення. Не краща ситуація і в Корюківському, Ріпкинському, Городнянському, Семенівському та Сновському районах.

При цьому в ряді населених пунктів спостерігається достатній для якісного прийому рівень цифрового ефірного сигналу телеканалів російського телебачення, що створює пропагандистське інформаційне поле країни-агресора.

Протягом останніх п’яти років Чернігівська ОДА постійно лобіювала перед керівництвом країни вирішення питання покращення зони покриття вітчизняних телерадіомовників у прикордонних районах. Поки що єдина позитивна зміна — заміна восени 2015 року на передавальній станції «Холми» Чернігівської філії Концерну РРТ у Корюківському районі телепередавача на більш потужний, що лише частково покращило прийом телесигналу.

За таких обставин закрити місцеву телерадіокомпанію у найпівнічнішому районі країни неприпустимо.

Пряма мова Андрія Подорвана:

 

Позицію облдержадміністрації одностайно підтримали і всі члени Координаційної ради. Більш того, вони ініціювали звернення до найвищих посадових осіб країни, а також керівника Національної суспільної телерадіокомпанії з проханням не допустити ліквідацію філії ПАТ «НСТУ» «Новгород-Сіверська регіональна дирекція «Сіверська»».

Представники Чернігівської ОДА та громадськість не проти розумного реформування системи телерадіомовлення — у разі, якщо це сприятиме покращенню якості контенту. При цьому має обов’язково враховуватись думка громад, на території яких мовлять канали, якщо їх планують оптимізувати, тим більше — ліквідувати.

Члени Координаційної ради сподіваються на активну підтримку цієї ініціативи з боку громадськості та пропонують долучитися до збору підписів під зверненням.

За дорученням ради підписи збирає Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА (вул. Шевченка, 7, приміщення Департаменту інформдіяльності, каб. 7, контактна особа — Ірина Мироненко, тел.: (0462) 67-59-67) до 17:00 18 вересня.

До слова, наразі Департаментом розробляється проект «Інформаційна безпека прикордонних районів Чернігівської області», який може бути реалізований за кошти державного бюджету, отримані від Європейського Союзу. Його реалізація дозволить установити вежі та обладнання, що значно розширить можливості трансляції національних і місцевих програм в прикордонних районах Чернігівщини.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації