back

Президент закликав народних депутатів не затягувати з прийняттям медичної реформи

12-09-2017 | 07:55

Президент Петро Порошенко провів нараду з питань розвитку сільської медицини та впровадження медичної реформи.

«Ми не можемо далі затягувати ситуацію з медичною реформою. Це також є питанням національної безпеки держави. Значна частина українського народу просто позбавлена права на отримання якісних медичних послуг через те, що законсервована абсолютно не ефективна радянська система (надання медичних послуг – ред.)», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що Урядом був розроблений проект медичної реформи. При цьому, він зауважив, що якщо у професійному середовищі є якісь зауваження до цього проекту, чи-то є певні недоліки у цьому проекті, для цього існує процедура обговорення, щоб такі недоліки усунути.

Президент також зазначив, що за його рішенням питання медичної реформи було винесене на засідання Національної ради реформ. У парламенті проект доопрацьовувався разом з представниками Уряду, профільного комітету, громадських організацій і були внесені суттєві поправки.

«Національна рада реформ схвалила проект і хотів би звернутися з проханням до наших народних депутатів, при чому не обов’язково з коаліції, для того, щоб ми доклали максимум зусиль, не затягували з прийняттям медичної реформи», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що критика, зауваження та пропозиції до проекту можуть висловлюватись і будуть максимально враховані. «Але заморозити статус-кво – це найгірше з будь-яких можливих рішень», - переконаний він.

Президент також зазначив, що значною, важливою складовою частиною медичної реформи є покращення ситуації з рівнем забезпечення медичними послугами на селі.

 

Прес-служба Президента України