back

Чорнобильці області розповідатимуть молоді про пережиту трагедію в спеціальному культурно-інформаційному центрі

06-09-2017 | 16:15

Відсьогодні чорнобильці Чернігівщини мають місце, де можуть зібратися, аби обговорити власні потреби та поспілкуватися з молоддю.

6 вересня в обласному Палаці дітей та юнацтва відкрився Чорнобильський культурно-інформаційний центр. Ініціатива створення такої платформи належить обласній організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

— Ми давно вже виношували цю ідею і раді, що знайшли підтримку у представників влади Чернігівщини та керівництва Палацу. На жаль, нас залишилося не так багато, далеко не всі зможуть знайти у собі сили розповісти про цю трагедію. Однак, підростаюче покоління має знати нещодавні події, що чорним рядком вписалися в історію, — зазначив голова ГО Анатолій Лігун.

Привітати чорнобильців із знаковою подією прийшли заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутат обласної ради Дмитро Іванов, представники профільних управлінь та департаментів облдержадміністрації.

 Обласна організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» назбирала стільки матеріалів про трагедію, які ми просто не маємо права не показати молоді. Тож на базі центру буде діяти музей чорнобильської історії Чернігівщини. Більш того, екскурсовод розповідатиме й про аварію на Першій Фукусімській АЕС, — каже Наталія Романова.

Також вона вручила подяку від голови ОДА режисеру – оператору музично–документального фільму «Чорнобиль. 30 років пам’яті» Денису Козлову.

До слова, сьогодні можна було ознайомитися не лише з експонатами експозиції, а й з тематичними художніми роботами вихованців Палацу.

Довідково: В області статус постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС мають понад 74 тисячі осіб, серед яких більше 12 тисяч — діти, 9 тисяч — безпосередні ліквідатори аварії.

Органи системи соціального захисту населення в області реалізують дві профільні бюджетні програми на забезпечення потреб зазначеної категорії населення.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації