back

Інвестиції в агросектор Чернігівщини зросли майже вдвічі

04-09-2017 15:12

Більше мільярда гривень інвестицій за 6 місяців цього року залучено у сільське, лісове та рибне господарство області. Це майже вдвічі перевищує минулорічний показник. Капіталовкладення в агросектор є найбільшими серед інших видів економічної діяльності. Зокрема, розмір прямих іноземних інвестицій – понад 11 мільйонів доларів США, або 3 % загальнообласного обсягу.

Так, за рахунок вкладених в агропромисловий комплекс коштів осучаснені виробничі процеси на багатьох сільськогосподарських підприємствах Чернігівщини. Модернізація торкнулася як тваринницької, так і рослинницької галузей.

Як повідомлялося раніше, у першому кварталі 2017 року завершена друга черга елеватора ємністю 20 тисяч тонн у ТОВ «Малодівицьке ХПП» (с. Обичів Прилуцького району) та реконструйований зерносклад у ТОВ «АФ Сильченкове» (с. Сильченкове Талалаївського району).

Крім того, збудовано 2 зернові сушарки сумарною продуктивністю біля 2 тисяч тонн на добу на підприємствах Бобровицького та Срібнянського районів. Наразі в області функціонують 208 зерносушарок на різних видах енергоносіїв загальною потужністю майже 129 тисяч тонн на добу.

Продовжується будівництво десяти та реконструкція трьох об’єктів рослинницької галузі.

У галузі тваринництва введено в дію першу чергу молочного комплексу з доїльним залом на 200 корів та реконструйовано корівник на 200 голів у ПОСП «Хлібороб» (м. Ічня). Також збудовано корівник на 200 голів у ПСП «Пісківське» (с. Піски Бахмацького району) та модернізовано молочний блок на 400 корів у ПрАТ «Кремінь» (селище Парафіївка Ічнянського району).

Триває будівництво ще чотирьох та реконструкція шести тваринницьких об’єктів.

У галузі харчової промисловості будується завод крохмалепродуктів та картоплепродуктів у ПБП «Вимал» (с. Новий Білоус Чернігівського району), а також цех з виробництва вівсяних пластівців у ТОВ «Добродія Фудз» (селище Михайло-Коцюбинське Чернігівського району).

 

Читати також: Аграрії Чернігівщини продовжують розбудову і модернізацію виробничих процесів

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода