back

Петро Порошенко передає армії зброю

04-09-2017 | 11:57

Президент Петро Порошенко за власні кошти купує зброю, яку передає Збройним Силам України.

Про це повідомляє ресурс Ukrainian military pages. Так, зазначається, що з початку російської агресії проти України Петро Порошенко витратив понад 500 мільйонів гривень власних коштів, у тому числі декілька десятків мільйонів для 3-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій (до 2016 року оперативного командування «Південь» Сухопутних військ).

Серед переданої допомоги: автомобілі, бронежилети, спорядження, форма, теплі речі, а також 100 снайперських комплексів та 18 гвинтівок, оптика, далекоміри та десятки тисяч набоїв — уточнює видання.

У серпні під час візиту Президента до 3-го окремого полку спецпризначення, який дислокується у Кропивницькому, керівництво полку передало Перту Порошенку символічний подарунок із гільзами від набоїв, випущених з цих гвинтівок, з прізвищами загиблих побратимів.

Фонд Петра Порошенка у травні звітував, що за 2014-2016 роки спрямував понад 700 мільйонів гривень на благодійність, з яких половину витратили на потреби армії, ще 350 мільйонів — на соціальні та інфраструктурні проекти.

 

 

За інформацією Інтернет-видання «Українська правда»