back

Для Чернігівської області проекти ДФРР затверджені, кошти розподілені

01-09-2017 | 12:43

30 проектів з різних областей загальною вартістю майже 99 мільйонів гривень погодила днями на черговому засіданні Міжвідомча комісія Мінрегіону з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Ці проекти направлять на затвердження Кабінету Міністрів України.

Загалом в Україні погоджено 797 проектів загальною вартістю майже 3,47 мільярда гривень. Нагадаємо, що на 2017 рік передбачено 3,5 мільярда гривень коштів ДФРР.

За словами першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслава Негоди, основні зауваження до проектів, які на сьогодні не усунуто, — відсутність підтвердження співфінансування з місцевих бюджетів та їх невідповідність вимогам законодавства щодо впровадження заходів по енергоефективності. Акцентував посадовець і на недостатньому комплексному підході до вирішення проблемних питань. Він зауважив, що основним недоліком є вибір локальних проектів, які лише частково або точково вирішують проблему.

— По погоджених проектах, взамін на гарантії, маємо якнайшвидше отримати рішення місцевих рад про участь у їх співфінансуванні. Без цих рішень ми не зможемо направити проекти на затвердження Уряду, — зазначив В’ячеслав Негода і наголосив на якісній та своєчасній реалізації вже затверджених проектів та програм.

На зазначеному засіданні розглянули і 4 нові проекти від Чернігівщини — залишок нерозподілених коштів на суму 11,54 мільйона гривень.

Всього ж Державна міжвідомча комісія погодила області 42 проекти на загальну суму 112,56 мільйона гривень. Відтак, всі кошти розподілені.

Впроваджуватимуться 5 проектів покращення спортивної інфраструктури — 11,6 мільйона гривень, 6 проектів з енергоефективності в медичних закладах — 12,2 мільйона гривень, 12 проектів з енергоефективності в навчальних закладах — 11,7 мільйона, 8 перехідних об’єктів — 15,2 мільйона та 11 об’єктів по загальному рейтингу — 61,9 мільйона гривень.

Читати також: Цьогорічні проекти на фінансування ДФРР затверджено. Плани та рекомендації на перспективу

 

За інформацією Міністерства регіонального
розвитку, будівництва та ЖКГ України
і Департаменту економічного розвитку
Чернігівської облдержадміністрації