back

Триває підготовка до святкування Дня Європи

16-05-2012 | 12:56

Щороку в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи, який у цьому році випадає на 19 травня.

«День Європи — це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами-членами Європейського Союзу, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Україна — єдина країна не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи, що говорить про важливість теми європейського вибору для нашої країни», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, відкриваючи 16 травня нараду з питань підготовки та проведення в області заходів з нагоди цього свята. Він наголосив на необхідності гідного відзначення даного свята, що є важливим з точки зору проведення на обласному рівні інформаційної кампанії з підтримки євроінтеграційного курсу України.

Учасники засідання розглянули та обговорили проект плану заходів з відзначення Дня Європи в Чернігівській області у 2012 році та основні заходи з нагоди свята. Так, основним заходом 19 травня стане проведення ІV міського «Фестивалю країн Європи» за участю «Євро клубів» при загальноосвітніх навчальних закладах міст і районів області. Також відбудуться тематичні концерти мистецького проекту «Україна європейська» на тему «Андрій Розумовський та Людвіг Ван Бетховен».

У м. Ніжині планується проведення фестивалю польської культури «Україна-Польща разом у Європу», а у м. Прилуки – тематичні виставки, виставки малюнків «Європа очима дітей», круглих столів, вікторин, а також тематичних семінарів. У смт. Куликівка за участю офіційної делегації від повіту Пилва (Естонія), творчих колективів з Білорусії відбудеться районний фестиваль фольклорних колективів.

Окрім цього, у м. Чернігові з 15 по 17 травня проходитиме конференція «Реалізація в регіоні державної політики інтеграції України у європейський політичний, економічний та правовий простір» та багато іншого.

На завершення наради Віктор Тканко звернув увагу присутніх на якісну підготовку заходів з відзначення Дня Європи та наголосив, що основним акцентом даних заходів має стати пропагування європейських цінностей — культурних, духовних та правових.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації