back

Жертв політичних репресій вшанують на Чернігівщині

16-05-2012 | 11:06

Про це йшлося на нараді з питань підготовки та проведення в області заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій, яка відбулася 16 травня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка.

Відкриваючи засідання, він зазначив, що відповідно до Указу Президента щороку в третю неділю травня в Україні вшановують наших співвітчизників, які були репресовані в 30-40-х років ХХ століття. Суспільство має пам’ятати та вшановувати всіх тих, хто загинув чи зазнав переслідувань у ті часи.

Учасники засідання розглянули та обговорили план заходів з відзначення в області Дня пам’яті жертв політичних репресій та уточнили сценарій жалобного заходу.

Як зазначалося на нараді, 18 травня біля пам’ятного знаку на території Халявинської сільської ради Чернігівського району пройде мітинг-реквієм за участю керівництва області. Цього ж дня відбудеться засідання «круглого столу» на тему: «Пам’ять народу неубієнна: до Дня пам’яті жертв політичних репресій на Чернігівщині».

Підсумовуючи нараду, Віктор Тканко наголосив, що вшанування пам’яті жертв політичних репресій необхідно провести на належному рівні.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації