back

На Чернігівщині працювала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ

31-08-2017 09:17

Питання забезпечення миру, попередження конфліктів, безпеки жінок і залучення їх до миротворчості вчора обговорювали у Чернігівській ОДА  з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

 На порядку денному — імплементація плану заходів щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Основним розробником проекту регіонального плану заходів є Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Як повідомила представниця Київського офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Віолета Велковська, візит організовано з метою вивчення місцевого аспекту впровадження плану дій: «У цьому питанні варто орієнтуватися не лише на країну, а й на конкретну область чи місто. Ми маємо знати, як заплановане втілюється на практиці, які складнощі при цьому виникають».

Регіональний план заходів складається з шести розділів:
- миротворча та мирозахисна діяльність;
- участь жінок у встановленні миру;

- запобігання конфліктам та насильству;
- запобігання конфліктам та насильству;
- допомога та реабілітація постраждалих від конфліктів;
- моніторинг впровадження Національного плану дій.

В області планують створити притулки для жертв насильства. Наразі вже впроваджуються корекційні програми для кривдників та реабілітаційні програми для роботи з жінками та дівчатами, які зазнали насильства. Розгорнуто інформаційно-просвітницькі заходи (тренінги, анкетування, розповсюдження друкованої продукції).

— Чернігівщина може бути зразком консолідації зусиль жінок. Матері героїв, що загинули під час виконання антитерористичної операції, допомагають родинам учасників АТО, а також внутрішньо переміщеним особам, — зазначила заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Учасники зібрання наголосили, що ефективна реалізація плану можлива лише за активної взаємодії органів влади та громадськості.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода