back

Ми продовжимо наш європейський та євроатлантичний шлях – Президент відзначив внесок світового українства у підтримку євроатлантичних зусиль України

28-08-2017 | 07:50

Світове українство є впливовим політичним суб’єктом, який забезпечує максимальну підтримку України у її боротьбі проти російської агресії, а також наших амбіційних європейських і євроатлантичних цілей. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на урочистостях з нагоди 50-річчя створення Світового Конґресу Українців.

«Наголошую, події останніх років продемонстрували: українство, світове українство – це також політичний суб’єкт. Коли йдеться про захист міжнародного права, про європейський вибір, про захист державного суверенітету і права народів самим обирати свій шлях – голос закордонного українства вагомо лунає у багатьох країнах», - зазначив Глава держави.

«Я хочу відзначити у цьому контексті активну послідовну роботу Світового Конґресу Українців з метою забезпечення максимальної підтримки України у її боротьбі проти російської агресії», - також наголосив він.

Президент від імені Української держави та українського народу подякував за всі зусилля задля захисту незалежності та підтримки європейських прагнень нашого народу.  «Я знаю, що Президент Світового Конґресу Українців Євген Чолій невтомно, разом з українськими дипломатами, боровся за безвіз, за Угоду про асоціацію. Навіть коли деякі політики всередині країни втратили віру у те, що у нас буде безвіз, що Угода про асоціацію, з вимогою підписати яку українці вийшли на Революцію Гідності, теж може бути не ратифікована через дії Росії, в тому числі і через організований у Нідерландах референдум. Я дуже дякую, що у високих кабінетах і в діалогах з громадськістю ми твердо відчували підтримку світового українства», - зазначив він.

Петро Порошенко висловив впевненість, що і в подальшому Україна може розрахувати на таку саму ефективну координацію і взаємодію з боку СКУ щодо зусиль нашої держави із захисту суверенітету, територіальної цілісності, незалежності, реалізації наших амбіційних європейських і євроатлантичних цілей.

«Бо окремі політики всередині України і за її межами також не вірять, що ми отримаємо і перспективу членства в Європейському Союзі, і перспективу членства в НАТО. Ми подолаємо ці бар’єри. Ми змінимо країну. Україна буде відповідати тим критеріям, які необхідні для того, щоб подавати заявку на членство. І ми продовжимо наш європейський та євроатлантичний шлях», - переконаний Глава держави.

 Прес-служба Президента України