back

Презумпція талановитості дитини – головний меседж педагогічної серпневої конференції

22-08-2017 | 12:06

Обговорити Новий Державний стандарт початкової загальної освіти «Нової української школи» зібралися вчора, 21 серпня, вчителі, методисти, науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів з усієї області на традиційній серпневій конференції.

За словами начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Миколи Конопацького, цьогоріч захід проходить у новому форматі – відбувається декілька зустрічей за різними напрямами. Так, у цей же день у Ніжині відбулася конференція із суспільно-гуманітарних наук. До її роботи долучився і Ніжинський міський голова Анатолій Лінник.

Також у Чернігові стартував триденний тренінг «Інклюзивний простір. Практичні кроки».

Читати також: Різні можливості — рівні права. На Чернігівщині готують фахівців з інклюзивної освіти.

Сьогодні, 22 серпня, у Ріпках відбувається зустріч педагогів природничо-математичного напряму. Підбиття ж підсумків усіх заходів відбудеться 28 серпня на заключному засіданні.

Ще одна новація цьогорічної серпневої конференції – спільна робота фахівців усіх рівнів освіти: від учителів початкової школи до наукових співробітників вищих навчальних закладів.

Серед основних питань зустрічі – практичне втілення проекту нового Державного стандарту початкової освіти в області, створення сучасного навчального середовища, підготовка вчителя в умовах реалізації новітніх стандартів тощо.

Новий Держстандарт початкової загальної освіти — це старт реформи Нової української школи. Починаючи з 1-го вересня 2018 року всі першокласники будуть навчатися по-новому. Цьогоріч у нашій області працюватиме 4 пілотні школи (по одній у Чернігові, Прилуках, Ніжині та Ріпках), які вже набрали 8 класів для апробації нових стандартів, – зазначив Микола Конопацький.

Директор школи №25 м. Чернігова Наталія Кириленко розказала, що пілотні класи їхньої школи вже чекають на школярів. Організовано освітній простір – у класі нові парти-трансформери, зручні шафи, є ігровий куточок, де дитина зможе усамітнитися, коли в неї буде така потреба, нова інтерактивна дошка, до 1-го вересня з’явиться швидкісний інтернет. Наталія Кириленко зауважила: в класі 30 учнів, але бажаючих було значно більше. Серед новацій: знання подаватимуться цілісно з усіх предметів для формування у дитини єдиної картини світу та матимуть практичний характер. Навчання проходитиме в ігровій та руховій формах. Також цікаво, що 20% навчального часу вчитель зможе використовувати на власний розсуд, що дасть змогу педагогу творчо підійти до процесу навчання.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації