back

Любеч на день повернувся в часи Київської Русі

21-08-2017 | 11:47

У суботу, 19 серпня, на свято Преображення Господнього, у Любечі стартував IX Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь».

Захід відбувся з нагоди 920-річчя Любецького з’їзду князів та 200-річчя Спасо-Преображенської церкви, і звичайно ж, 26-річниці Дня незалежності України.

У святкуванні взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова Ріпкинської РДА Борис Мелашенко, Любецький селищний голова Таїсія Голобурда, представники місцевої громади та інших районів області.

Урочистості розпочались на площі поблизу Спасо-Преображенського храму. Під спів камерного хору гостей фестивалю зустрічали та вітали з Яблуневим Спасом Добриня Микитич та його сестра Малуша.

Основне дійство відбувалося на стадіоні Любеча, де розгорнулися курені громад, містечко майстрів та головна сцена.

Цьогорічний фестиваль доєднався до Всеукраїнської мистецької акції по збору коштів для реабілітації українських бійців «Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну».

Учасникам заходу була представлена картина «За мир і щастя в Україні», яка занесена до книги рекордів України.

Увесь день тривала театралізована концертно-видовищна програма за участю професійних та аматорських колективів області, гостей фестивалю, захоплюючі показові виступи клубів історичної реконструкції та бойових єдиноборств. Усі бажаючі мали змогу взяти участь у творчих майстер-класах, відвідати ярмарок майстрів. Для найменших учасників фестивалю працювали дитячі розважальні майданчики.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації