back

У Новгороді-Сіверському відзначили День району

21-08-2017 | 11:13

Минулими вихідними вже традиційне свято Новгород-Сіверського району зібрало представників усіх місцевих громад. Завітали на захід і почесні гості – заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутат обласної ради Анатолій Мельник, намісник Спасо-Преображенського чоловічого монастиря, архімандрит Нікадим та керівництво району.

Гості свята мали можливість ознайомитися з виставкою сільськогосподарської техніки приватного підприємства «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції». До речі, воно є найбільшим у районі: обробляє близько 12,5 тисячі гектара землі — 30% усіх посівних площ району.

Ознайомившися з продукцією сільгосппідприємств району, лісопереробної галузі, різноманітними виставками, Сергій Сергієнко зауважив, що новгород-сіверці впевнено розвивають економічний та культурний потенціал району, не забуваючи при цьому свою багатовікову історію та традиції.

Відбулася й акція «Сіверський Рушник єдності», де свої вишивані твори продемонстрували кращі майстрині майже з усіх територіальних громад Новгород-Сіверщини. Вразив рушник — претендент до Книги рекордів України: загальна довжина полотна, яке з'єднають та представлять на День незалежності України, складає 12,5 метра. Вишивали його 26 майстринь.

Крім того, працювали виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва, навчальних закладів району, дитячих малюнків «Мій рідний край» та «Моє рідне село».

Святкова програма включала і виступи художніх колективів із усіх куточків району. Справжнім подарунком для гостей став виступ народного артиста України Анатолія Гнатюка.

Також згадали земляків, що пішли на захист рідної Батьківщини та віддали своє життя на сході України. Світлу пам'ять героїв вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знака загиблим воїнам.

 

 

За інформацією Новгород-Сіверської райдержадміністрації