back

Бахмаччина вітала гостей на Спасівському ярмарку

19-08-2017 | 15:10

З нагоди Дня незалежності України сьогодні, 19 серпня, у Бахмачі відбувся традиційний Спасівський ярмарок. Свято розпочалося з проходження в українському національному вбранні представників майже всіх територіальних громад Бахмацького району, які утворили коло єднання та презентували запашні короваї із цьогорічного врожаю.

З привітаннями до учасників свята звернувся заступник голови обласної ради Арсен Дідур, зазначивши, що Спасівський ярмарок на Бахмаччині наповнений особливим колоритом та історичною пам’яттю поколінь:

Це дійство стало не лише візитівкою району, а й символом вірності традиціям предків і багатогранної спадщини українського народу. Головною окрасою ярмаркового свята є щирі й гостинні жителі Бахмаччини.

Також вітали гостей голова райдержадміністрації Тетяна Неділько, голова районної ради Віктор Міщук, Бахмацький міський голова Павло Шимко.

На ярмарку, як і ведеться, розгорнулася святкова торгівля. Світлиці територіальних громад були оформлені в традиційному національному стилі, адже кожен прагнув перемогти в конкурсі на кращий курінь.

Відбулися різні цікаві виставки, конкурси та змагання, виступи творчих колективів Бахмаччини.

Патріотичну концертну програму «Обереги українства» подарувала базмаччанам та гостям району Національна Академічна Заслужена капела бандуристів ім. Григорія Майбороди.

Долучилися до заходу й громадські активісти. Протягом дня волонтери громадської організації «Вогонь Відродження» продавали смаколики, аби зібрати кошти для потреб земляків, які відстоюють незалежність України на її сході. Також усі бажаючі мали можливість зробити добру справу, пожертвувавши кошти на лікування маленької бахмачанки Дарини Кучеренко.

 

За інформацією Бахмацької районної державної адміністрації