back

Визначено рукописи – переможці обласного конкурсу серед місцевих авторів

19-08-2017 | 13:16

Учора, 18 серпня, члени комісії з питань підтримки місцевого книговидання при облдержадміністрації під час засідання за головування директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрія Подорвана обговорили рукописи місцевих авторів, подані на відкритий обласний конкурс.  З-поміж них після гарячих дискусій обрали ті, що друкуватимуться цього року за кошти обласного бюджету в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки.

Голосування проходило в два етапи. На першому члени комісії обрали 11 рукописів з 24 поданих, які в цілому включаються до видавничого плану. На другому — анонімним рейтинговим голосуванням визначили пріоритетність їх випуску.

Отже, до річного видавничого плану на 2017 рік в рамках згаданої обласної Програми увійшли такі книги:

1. «Час плоду», автор Володимир Кашка; літературно-художнє видання (збірка романів та есеїв);

2. «Книга радости», автор Юрій Ананко; літературно-художнє видання (щоденникова проза);

3. «Петрусь, пес Тимоха і Кощійко з липового сучка», автор – Володимир Сенцовський; літературно-художнє видання (збірка оповідань для дітей молодшого шкільного віку);

4. «Парафіяльний літопис церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Ксьонзівки Чернігівської єпархії (1867–1915)», упорядники – Олександр Тарасенко, Анна Морозова; наукове видання (збірник документів і матеріалів);

5. «Солодкий смак гіркоти», автор – Валентина Михайленко; літературно-художнє видання (роман);

6. «Подвійний хронотоп», автор – Тетяна Сидоренко; літературно-художнє видання (повість);

7. «Стріла», автор – Петро Антоненко; літературно-художнє видання (збірка прозових та поетичних творів);

8. «Вдома, в школі і в дворі», автор – Василь Буденний; літературно-художнє видання (збірка віршів для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку);

9. «Проникнення», автор – Надія Марчук; літературно-художнє видання (збірка поетичних творів);

10. «Долі конем не об’їдеш», автор – Віталій Леус; літературно-художнє видання (збірка повістей та оповідань);

11. «У минуле навпростець, або Невеличкі казочки про старовинне місто на Десні», автор – Маргарита Бордонос; літературно-художнє видання (оповідання для дітей).

 

Нагадаємо, обласний конкурс рукописів місцевих авторів 2017 року було оголошено комісією з питань підтримки місцевого книговидання з 29 травня поточного року. Прийом матеріалів тривав до 3 липня.

Книги, які вийдуть друком, будуть безкоштовно передані до бібліотек, навчальних та культурних закладів Чернігівщини, а їхні електронні копії — розміщені на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації