back

Дмитро Соболєв: Наш принцип — ніколи не здаватися

19-08-2017 | 10:40

Три роки тому активісти громадської організації «Інтеграція» вирішили створити комплексний реабілітаційний центр.

Приміщення під нього отримали повністю аварійне. Тепер же будівлю не впізнати: нова система опалення, енергозберігаючі батареї та вікна, обладнаний під будь-який візок санвузол. Тут і два тренажерно-спортивні зали, і масажний кабінет, і кімната відпочинку. 

Довгоочікувана подія — відкриття Центру медико-соціальної та фізичної реабілітації інвалідів з порушенням фізичного розвитку ГО «Інтеграція» — відбулася вчора, 18 серпня.

Як зазначив голова «Інтеграції» Дмитро Соболєв, допомогли самі собі, адже ремонт робили власними силами, об’єднали зусилля родичів, друзів, небайдужих людей:

— У цьому Центрі люди відчувають себе, як у великій сімї. Вони приходять сюди за покликом серця. Ми показали приклад: візок, милиці — це не обмеження, головне — сила духу. Наш принцип — ніколи не здаватися.

Крім комплексної фізичної реабілітації, в Центрі надаватиметься і моральна допомога, аби підтримати людей із особливими фізичними потребами. Планують проводити і глинолікування, і лікування травами, які також використовуватимуть у лазні, пристосованій для осіб з інвалідністю.

Окрім друзів, вітали сильних духом перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, голова обласної ради Ігор Вдовенко та його заступник Арсен Дідур, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, а також представники громадськості.

Також під час заходу гості відвідали відремонтоване приміщення Центру та ознайомилися з його роботою.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації