back

Чернігівщина до опалювального сезону готова на 75%

17-08-2017 | 17:00

Про підготовку до опалювального сезону 2017/2018 говорили сьогодні, 17 серпня, учасники всеукраїнської селекторної наради, яку провів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи з робочою поїздкою у Миколаєві.

Від Чернігівської області участь в обговоренні взяли заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, керівники відповідних обласних підрозділів та установ.

Як зазначив Прем’єр-міністр, Україна сьогодні має всі можливості для вчасної і якісної підготовки до осінньо-зимового періоду.  Повнота відповідальності за проведення необхідних робіт лежить на місцевій владі.

Крім того, очільник Уряду повідомив, що наразі немає підстав для збільшення ціни на газ для населення. Вирішено і питання фінансування субсидій у наступному опалювальному сезоні: з держбюджету на зазначені цілі виділено додатково понад 14 мільярдів гривень.

Як в Україні відбувається підготовка до опалювального сезону, поінформував Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко:

— Підготовка до опалювального сезону на контролі Уряду і проходить  згідно плану-графіку. Створені і працюють регіональні штаби. Вже підготовлено 80,3% шкіл, 81% дитсадків та 70,1% лікарень. Технічну підготовку об’єктів соціальної сфери облдержадміністрації мають завершити до 1 вересня, житлових будинків — до 15 вересня.

Чернігівщина теж готується за планом.

— На сьогодні в області рівень підготовки об’єктів ЖКГ у середньому становить 75%. По об’єктах соціальної сфери — 86%. Це  84,4% загальноосвітніх навчальних закладів, 88,9% — дошкільних та 78,8% закладів охорони здоров’я. Готовність підприємств паливно-енергетичного комплексу — 70%, — зазначив Сергій Сергієнко і додав, що КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА»  заготовило 74 тисячі тонн вугілля, що відповідає плановим завданням.

Читати також: Підготовка до опалювального сезону йде за планом

Також заступник голови ОДА наголосив, що під контролем перебуває стан розрахунків за спожиті енергоносії. Так, наразі підприємствами теплоенергетики сплачено близько 90% за спожитий природний газ. Рівень розрахунків за спожиту електричну енергію всіма категоріями споживачів за 7 місяців 2017 року становив 100,7% (населення — 96,7%, установи державного бюджету — 96,3%, установи місцевого бюджету — 100,2%).

Крім того, Службою автомобільних доріг області заготовлено необхідну кількість паливно-мастильних та посипкових матеріалів. Вирішується питання по заготівлі технічної солі.

Загалом же в Україні понад 70% житлового фонду підготовлено до нового опалювального сезону. А повна готовність до 15 вересня, як наголосив Володимир Гройсман, буде свідченням якісної підготовки регіонів.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації